середа, 22 січня 2020 16:51

Я не маю шансів виступити на Олімпіаді – чемпіонка світу з Росії

Я не маю шансів виступити на Олімпіаді – чемпіонка світу з Росії
Марія Ласіцкене виграла світову першість у жовтні торік. Вона випередила українку Ярославу Магучіх

Триразова чемпіонка світу зі стрибків у висоту Марія Ласіцкене з Росії оцінила свої шанси виступити на зимових турнірах і Олімпіаді-2020. Росіянка не впевнена, що влітку зможе взяти участь в Іграх у Токіо, але збирається боротися за це право до кінця в суді.

"Думаю, шансів виступити взимку на міжнародній арені і на Олімпіаді дуже мало. Керівництво Всеросійської федерації легкої атлетики нічого не робить в цьому питанні для атлетів. Вони просто намагаються залишитися при владі і абсолютно не соромляться цього. З урахуванням нинішньої ситуації не виключаю, що мене не пустять на другу Олімпіаду поспіль. Але я буду боротися до кінця. Хоча надії на успіх мало, - цитує 27-річну Ласіцкене "Сегодня".

Розглядаю варіант подання в суд на федерацію легкої атлетики. Якщо суд відмовиться прийняти мою заяву на ВФЛА як громадську організацію, то буду подавати в суд на конкретних людей. На тих, хто буде офіційно визнаний винним у справі з липовою довідкою Лисенка, і на нинішнє керівництво федерації. Їх дії призвели і призводять до моїх втрат - моральних, іміджевих і матеріальних. За попередніми підрахунками, в разі повного пропуску зимового сезону це буде багатомільйонний позов".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2 метри 1 сантиметр. Магучіх установила новий рекорд у приміщеннях

У листопаді через справу стрибуна у висоту Данила Лисенка, який підробив документи про проходження допінг-тестів, незалежний орган по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці (AIU) оголосив про відсторонення глави ВФЛА Дмитра Шляхтіна, пізніше функціонер сам подав у відставку. 22 листопада Рада Всесвітньої легкоатлетичної асоціації, World Athletics, рекомендував на час припинити допуск російських спортсменів до змагань під нейтральним прапором і переглянути процедуру присвоєння нейтрального статусу.

Зараз ви читаєте новину «Я не маю шансів виступити на Олімпіаді – чемпіонка світу з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі