пʼятниця, 24 березня 2017 01:43

550 охоронців і 3 рівні безпеки: як хорвати готуються до матчу з Україною

550 охоронців і 3 рівні безпеки: як хорвати готуються до матчу з Україною
Мірослав Маркович (ліворуч) розповів про заходи безпеки під час матчу Хорватія - Україна

Вперше за два роки збірна Хорватії проведе матч з глядачами. Зустріч проти України у рамках відбору на Кубок світу-2018 пройде на стадіоні "Максимір" у Загребі 24 березня.

Три попередні домашні матчі хорвати провели без глядачів через поведінку власних фанатів. Тому заходи безпеки на цей поєдинок безпрецендентні.

На грі очікують близько двох тисяч українських вболівальників. Такої підтримки на виїзді збірна України ще не мала.

Про інші подробиці поєдинку розповів Мірослав Марковіч, який відповідає за безпеку його проведення.

На спеціальній прес-конференції хорват повідомив, що з 18:00 вхід на стадіон вже буде відкритим. Матч розпочнеться о 21:45 за київським часом (20:45 за місцевим).

На вболівальників чекають три кордони огляду — квиток, звірка квитка з документами (паспорт чи посвідчення). На третьому кордоні буде особистий огляд. Організатори не радять брати великих рюкзаків та сумок.

"Ми не хочемо сіяти паніку, але порушення каратимуться санкціями, - каже Марковіч. - Стадіон "Максимір" має специфічну конструкцію і не так легко тут вибігти на поле. За безпеку відповідатимуть 550 охоронців, 70 стюардів та велика кількість поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гравці збірної Хорватії зіграли перед матчем з Україною

Українські вболівальники знаходитимуться у зоні "Південь". Це комфортна територія і там українці не зможуть перетинатися з хорватами. До фанів збірної України буде таке саме ставлення, як і до місцевих. Ми не чекаємо жодних проблем з гостьовими вболівальниками.

У нас діє закон проти хуліганства і у ньому прописані серйозні санкції. Пробіжка полем під час матчу може обернутися штрафом 1,5 тисячі євро або навіть тюремним терміном".

Напередодні до Загреба прибули автобуси з українськими вболівальниками. Від хорватського кордону з Угорщиною і до самої столиці фанатів супроводжували місцеві поліцейські.

Також підтримати збірну України у матчі проти Хорватії до Загребу поїхали ветерани АТО.

Зараз ви читаєте новину «550 охоронців і 3 рівні безпеки: як хорвати готуються до матчу з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі