субота, 14 лютого 2009 12:57

500 корейців за одну ніч врятували чемпіонат світу з біатлону

500 корейців за одну ніч врятували чемпіонат світу з біатлону

Більше 500 чоловік не спали цієї ночі в корейському Пхенчхані і в результаті вони зробили неможливе. Після вчорашнього дощу, коли була скасована навіть церемонія відкриття, ніхто з учасників змагань не думав, що сьогодні зможе вийти на трасу. Але, на щастя, вранці 2.5 км. дистанції були готові! Міжнародний суддя Крістоф Васал нарешті зміг полегшено зітхнути.

Що ж такого ви зробили минулої ночі?

Вони привезли близько 2000 кубічних метрів снігу. Це зайняло близько 12 годин. Штучний сніг дбайливо зберігається приблизно в 4-х кілометрах від стадіону, тому знадобилося декілька вантажівок, що б перевезти необхідна кількість снігу.

Коли ви почали працювати?

Волонтери вимушені були чекати поки закінчиться дощ, і тому не змогли почати працювати раніше 7 годин вечора. А потім необхідно було почекати поки земля підмерзне - не можна викладати сніг на мокру трасу. Робітники працювали всю ніч, почали з вогняного рубежу і стадіону і потім просувалися по дистанції. У 3 ночі роботи ще була сила-силенна, але до 5-ї години люди встигли закінчити роботу на стадіоні, і зараз він виглядає як справжній біатлонний стадіон.

Як багато людей було зайнято?

Приблизно 500-600. Тут була величезна кількість волонтерів, людей з організаційного комітету і студентів. Кожен старався як міг, тому тільки спільними зусиллями вони змогли підготувати трасу.

Які умови зараз?

На даний момент все добре, але ніхто не впевнений, що так і продовжуватиметься. Сонце світить досить сильно, і якщо стане ще тепліше, то сніг почне танути. Всі дуже сподіваються, що можна довіритися прогнозу погоди, який говорить, що завтра температура впаде. Тому що, у такому разі організатори зможуть готувати сніг просто на стадіоні, і це істотно полегшить роботу.

Скептики говорять, що місцевий організаційний комітет працює досить слабо.

Дуже просто критикувати і говорити, хто і як повинен працювати. Корейцям просто не пощастило з погодою. Такий вітер і температура зовсім не характерні для цього регіону в цей час року. Наприклад, минулої зими снігу було досить і морози були хороші. Дуже часто природа виявляється сильнішою і доводитися з цим змиритися.

Федерація біатлону України

Зараз ви читаєте новину «500 корейців за одну ніч врятували чемпіонат світу з біатлону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі