Ексклюзиви
неділя, 05 жовтня 2008 12:33

24 жовтня "завдяки" Польщі УЄФА може забрати Євро-2012

24 жовтня "завдяки" Польщі УЄФА може забрати Євро-2012

Вслід за грізними заявами і ультиматумами, висунутими ФІФА, свою позицію з польського питання висловила і УЄФА.

Якщо в понеділок 6 жовтня до 12.00 за середньоєвропейським часу польський Арбітражний суд не перегляне своє рішення з приводу звільнення президента польського футбольного союзу Міхала Лісткевіча і не відновить його на посаді, то УЄФА приєднається до драконівських заходів, які можуть бути застосовані відносно Польщі, аж до позбавлення прав на проведення Євро 2012.

Представник УЄФА Вільям Галлард виразив повну солідарність з ФІФА і додав декілька умов, які безпосередньо стосуються не тільки поляків, але й України.

- Правила гранично прості. Ми надали проведення чемпіонату Європи 2012 національним федераціям Польщі і України, а не урядам цих країн. Якщо проблема з польською футбольною федерацією не буде вирішена до 12.00 в понеділок, то ми проведемо негайне обговорення відносно Євро 2012. Ми більше чекати не будемо, - цитує високопоставленого чиновника ВВС.

- Ми давали Польщі не один шанс. Здавалося, там всі зрозуміли. І ось такий переворот. Це вже порядком діє на нерви. Ми допомагаємо Польщі і Україні, як можемо, але це не працює, що нас надзвичайно турбує, - додав Галлард.

ФІФА повідомила, що подальші заходи проти Польщі будуть розглянуті на виконкомі в Цюріху 23-24 жовтня. УЄФА на цей же час намітила своє надзвичайне засідання.

Sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «24 жовтня "завдяки" Польщі УЄФА може забрати Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути