понеділок, 07 квітня 2008 08:44

17 світових рекордів у плаванні за два місяці не пов"язані з новими костюмами

Нові плавальні костюми SpeedoLZRRacer і TYRTracerLight, появу яких пов"язують з валом світових рекордів, встановлених останнім часом, відповідають правилам Міжнародної федерації водних видів спорту (FINA) і не дають спортсменам незаконної додаткової переваги. Про це повідомила прес-служба FINA.

- Регуляція правив по костюмах здійснюється у тісній співпраці з виробниками екіпіровки, чия допомога і участь необхідні, - заявили в прес-службі. - FINA завжди готова вивчати і аналізувати всі питання, пов"язані зі створенням і використанням нових костюмів. Проте, наскільки ми можемо судити, не існує наукового підтвердження, що нові костюми SpeedoLZRRacer, TYRTracerLight або будь-які інші, що отримали дозвіл FINA, дають спортсменам незаконну додаткову перевагу. 12 лютого 2008 року (ще до того, як розгорілася дискусія з приводу нових костюмів) FINA запросила всіх виробників плавальної екіпіровки взяти участь у семінарі 12 квітня в Манчестері, який приурочений до чемпіонату світу на короткій воді. Заявлена мета цього семінару - проаналізувати і, у разі потреби, переглянути процедуру схвалення і вимоги до плавального костюма. Ми підкреслюємо, що згідно з правилом GR 5.6, "виробник зобов"язаний гарантувати, що новий костюм, який дістав схвалення FINA, буде доступний всім спортсменам". Це правило повинне виконуватися.

Плавці, які використовують костюм LZRRacer, за останні два місяці побили 17 світових рекордів. Серед них - зірки світового плавання Майкл Фелпс, Райан Лохте, Наталі Кафлін (усі - США), Грант Хекетт, Імон Салліван, Ліббі Трікетт, Стефані Райс, Емілі Сібом (усі - Австралія) та інші.

Сегодня|Спорт

Зараз ви читаєте новину «17 світових рекордів у плаванні за два місяці не пов"язані з новими костюмами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі