Перепілок тримати вигідніше за курей

— Вирощую перепілок. З курми клопоту більше й довше чекати яєць, — розповідає Антоніна Мельник, 42 роки, із міста Ланівці Кременецького району Тернопільської області.

— Перепілки рідко хворіють, мало їдять. За день кожна з'їдає не більш як 50 грамів. Для стабільного набору ваги годую в однаковий час, по чотири рази на день.

Вирощує японську породу перепілок. Несуть по 280 яєць на рік. До забою готові у два місяці. Їдять комбікорм, подрібнені люцерну чи кропиву. Як дозрівають кабачки з огірками — дає їх потроху. Можна годувати подрібненою кукурудзою та ячменем. До них вкидає товчену крейду. Так яйця будуть з твердою шкаралупою. Перепели швидше ростуть від дощових черв'яків і насіння соняшника. З них отримують білок, від якого більшає яєць.

— Перепілки несуться на третій місяць після вилуплювання. А кури — на восьмий. Хто вперше пробує вирощувати перепілок, на розплід вистачить чотири самиці й самця.

Птиць тримає в невеликих клітках. Їм має бути тісно, щоб менше гуляли, а більше неслися. Підійде утеплена провітрена загорожа. Коли в ній душно — хворіють.

Зараз ви читаєте новину «Перепілок тримати вигідніше за курей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі