пʼятниця, 14 вересня 2018 16:29

Жінка відмовилась платити за проїзд російськомовній кондукторці

Жінка відмовилась платити за проїзд російськомовній кондукторці
Черкащанка запропонувала ігнорувати російськомовних кондукторів. Фото: РБК

У Черкасах жінка відмовилась платити за проїзд російськомовній кондукторці у тролейбусі.

Мешканка міста Людмила Коваленко відмовилася оплачувати проїзд через те, що кондуктор зверталася до неї російською мовою і відмовилась перейти на українську, повідомляє "Про Все".

"Я не схильна цькувати людей, які у побуті говорять російською, але коли ви надаєте послуги перевезення на замовлення міської ради то, будьте добрі, дотримуйтесь законодавства і майте повагу до тієї держави, у якій ви працюєте. Цього разу я вирішила не сплачувати за проїзд, поки до мене кондуктор не звернеться державною мовою моєї країни", - розповіла вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Иди учи русский, националист" - провідниця відмовилася говорити українською

Жоден пасажир маршрутки не підтримав жінку, деякі навіть стали захищати кондуктора. Працівниця транспорту до кінця поїздки оголошувала зупинки "мішаною мовою".

"Планую і далі вчити таких, як ця кондукторка, поважати державну мову, не буду платити впертим російськомовним ватним кондукторам, поки не вивчать одну єдину фразу українською", - додала Людмила.

У маршрутці Новомосковськ-Павлоград у Дніпропетровській області уродженка Донецька вимагала припинити розмовляти українською.

Зараз ви читаєте новину «Жінка відмовилась платити за проїзд російськомовній кондукторці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі