середа, 11 липня 2018 18:05

За кілька днів почали розмовляти українською – турецькі студенти приїхали в Карпати

За кілька днів почали розмовляти українською – турецькі студенти приїхали в Карпати
Україномовну школу для студентів з Туреччини організував Прикарпатський університет. Фото: ukr-ayna.com

Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника організував двотижневу літню україномовну школу для турецьких студентів.

Університет підготував спеціальну програму інтенсивного вивчення української мови для турецьких студентів. Вони, крім безпосереднього вивчення мови, знайомляться з українськими традиціями, побутом, мистецтвом та красою українських Карпат, повідомляє сайт UkrАyna.

В україномовній школі навчається десять студентів з кафедри міжнародних відносин та кафедри туризму Карабюкського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іноземці почуваються тут у безпеці. Їм подобається наша толерантність"

Вже за кілька днів навчання студенти роблять перші успіхи у спілкуванні українською. Вони створили власні витинанки та традиційні ниткові обереги. Взяли участь у святкуванні Івана Купала.

Угоду між Прикарпатським та Карабюкським університетами підписали в минулому році. Тепер проводять спільні культурні дійства та освітні тренінги.

На кафедрі слов`янських мов Стамбульського університету в Туреччині відкрили спеціальність "українська мова та література". Стамбульський університет - провідний вищий навчальний заклад Туреччини, найстаріший університет країни.

Зараз ви читаєте новину «За кілька днів почали розмовляти українською – турецькі студенти приїхали в Карпати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі