субота, 28 жовтня 2017 17:05

Видали перший підручник української для нідерландськомовних

Видали перший підручник української для нідерландськомовних
Уклав бельгійський мовознавець Нілс Сметс. Фото: "Укрінформ"

У Бельгії видали перший підручник української мови для носіїв нідерландської.

Його уклав філолог Нілс Сметс із Левенського католицького університету, передає "Укрінформ".

"Під час навчання у Польщі та в Росії, я знайшов підручники з української граматики польською і російською мовами. Дуже неординарний стався випадок у Москві. Це був 2014 рік. Політична ситуація напружена. І на полиці московської книгарні підручник української мови стояв десь у кінці. Продавець дуже здивувався, коли я придбав саме цю книгу. Володіючи польською та російською мовами, я намагався читати і зрозуміти українську. Але багато граматичних особливостей не збігалося, незважаючи на те, що це все слов'янські мови", - розповідає Сметс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запровадять іспит з української мови як іноземної

Його підручник побудований на сучасних тенденціях соціально-культурного і політичного життя України та Євросоюзу. Завантажити його можна на Promote Ukraine.

Науковець працював над книжкою з 2014 по 2016 рік. Створення підручника поєднував з роботою в університеті. працював безкоштовно. Допомагали українські активісти.

Підручник розрахований також і на українських емігрантів, які хочуть вивчити рідну мову.

В українських школах відсутній мовний режим. Значна частина шкільних вчителів формально ставляться до української мови. Використовують її лише на уроках.

Зараз ви читаєте новину «Видали перший підручник української для нідерландськомовних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі