Ексклюзиви
четвер, 17 жовтня 2019 13:43

В уряді відреагували на критику щодо невиконання мовного закону

В уряді відреагували на критику щодо невиконання мовного закону
МКМС готується представити кандидата на посаду мовного омбудсмена. Фото: LB.ua

Міністерство культури, молоді та спорту збирається внести свою кандидатуру на посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Заступниця міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк сказала про це 16 жовтня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, повідомляє Укрінформу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обрали кандидата на уповноваженого із захисту мови

"Ми працюємо на цим, знаємо, що термін сплив. І найближчим часом подамо свою кандидатуру. Міністерство юстиції, напевно, теж. Просто відбуваються інтенсивні консультації, розмови, обговорення. Ми постійно зустрічаємося з людьми, тому що хочемо, щоб цю посаду обійняла людина, до якої ні у суспільства, ні у представників влади не було б питань. Тобто була повна довіра професійна, моральна та репутаційна", - зазначила Подоляк.

Чим займатиметься посадовець, розповів Gazeta.ua громадський діяч Роман Матис.

"Зможемо звертатися до нього щодо порушення всіх мовних прав. Можна напряму йти до поліції чи суду, але виникають проблеми з процедурою. Омбудсмен допоможе звернутися правильно. Вкаже, як зґенерувати потрібні запити до органів і служб щодо усунення причин виникнення конфліктної ситуації, щоб вона більше не повторювалась. Відповідатиме за забезпечення мовних прав українців в Україні. Контролюватиме виконання мовного закону органами виконавчої влади", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «В уряді відреагували на критику щодо невиконання мовного закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути