вівторок, 29 жовтня 2019 14:24

Уряд визначився з фінансуванням нацкомісії з мови

Уряд визначився з фінансуванням нацкомісії з мови
Нацкомісія зі стандартів державної мови та уповноважений отримують фінансування Фото: radiosvoboda.org

У бюджеті на 2020 рік передбачили видатки на потреби нацкомісії зі стандартів державної мови. Їй планують виділити 33 млн грн, а на роботу уповноваженого з захисту мови - 17 млн грн.

"На даний момент ця цифра узгоджена. Якщо її розшифрувати, передусім – це видатки на роботу апаратів відповідних державних органів. Тому що держслужбовці мають отримувати зарплату. Повинні бути обладнані робочі місця", - розповідає 5 каналу держсекретар Мінфіну Костянтин Ващенко.

Посадовець пояснює, що з мовними запитаннями у період першого читання ніхто з міністрів не звертався. Але потім ситуацію скоригували і відомство зробило розрахунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр розповів про пошуки уповноваженого із захисту мови

У проекті бюджету, який парламент розглянув у першому читанні, не було закладено фінансування нацкомісії та уповноваженого з питань мови. Прем'єр-міністр Олексій Гончаренко відреагував на зауваження активістів.

"Ми зараз отримали ці матеріали і дивимось, що у нас є в дохідній частині та у видатковій. Виходячи з того, який обсяг грошей матимемо, ми зважимо пріоритети і подивимось, що і яке фінансування має отримати", – сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Уряд визначився з фінансуванням нацкомісії з мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі