вівторок, 26 січня 2021 12:26

Університет відреагував на зневажливі висловлювання викладачки про мову

Університет відреагував на зневажливі висловлювання викладачки про мову
Колектив та студенти університету ім. Михайла Драгомана не згодні з висловлюваннями одіозної викладачки Фото: npu.edu.ua

Викладачі й студенти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відреагували на дописи професорки культурології вузу Євгенії Більченко щодо мовного закону.

Заяву голови профспілки опублікував сайт університету.

"Такі висловлювання зустріли рішуче несприйняття з боку керівництва університету, студентського загалу та професорсько-викладацького складу, які в соціальних мережах рішуче засудили такі висловлювання, як антиукраїнські й антинародні, такі, що йдуть врозріз з моральними принципами та переконаннями колективу Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Використання української мови в освітньому процесі та діловодстві є усталеною традицією і моральним переконанням членів колективу університету, який відстоює позиції виконання всіх норм і вимог Конституції та мовного законодавства в Україні.

Значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та професорсько-викладацького складу висловилися за неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями в НПУ імені М.П. Драгоманова", - зазначили в університеті.

Попри гостроту питання та суспільний резонанс, в університеті діятимуть згідно з чинним законодавством. Відбуватимуться засідання комітетів, комісій, громадських організацій та слухання на засіданні Вченої ради університету. Тільки тоді приймуть остаточне рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник кав'ярні перепросив за неповагу до української мови

В Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова розгорівся скандал через викладачку філософії й культурології Євгенію Більченко. Професорка опублікувала в соцмережі допис, де розкритикувала перехід сфери обслуговування на українську мову.

"Цей закон – лише ланка ланцюга, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії. Боляче дивитися, як налякано перелаштовується під новий маразм мій бідний непереможний народ", – написала викладачка в соцмережі. На її думку, в Україні триває "громадянська війна".

Її слова викликали обурення серед студентів. Сама ж Більченко заявила, що її не можуть звільнити за власні думки. 25 січня в університеті збиралися на засідання, однак остаточних рішень поки що не ухвалили.

Зараз ви читаєте новину «Університет відреагував на зневажливі висловлювання викладачки про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі