вівторок, 13 жовтня 2020 12:05

Українською не можу писати жорстоких речей - Дмитро Шуров

Українською не можу писати жорстоких речей - Дмитро Шуров
Музикант Шуров розповів про пісні українською мовою. Фото: "5 канал"

Музиканти з російськомовних шкіл поступово опановують українську.

Українська мова дає дуже широкий спектр слів, але її треба знати, щоб це використовувати, сказав соліст проєкту Pianoбой Дмитро Шуров в ефірі програми "Кондратюк у понеділок" на "5 каналі".

Шуров вільно спілкується російською, українською, французькою і англійською мовами.

"Мова трохи направляє автора. Чомусь українською я не можу писати жорстоких речей, мене не тягне українською робити соціалку. Мабуть, вона м'якша й мелодійніша", – сказав вокаліст.

Але українською мовою теж можливо писати про важкі речі.

"У мене є пісня "Все, що тебе не вбиває" – вона не така легка. Є пісня "Злива", до якої Андрій Хливнюк написав геніальний текст, повний складних алюзій і драматичних рядків. Насправді українська мова дуже широка і дає дуже широкий спектр слів. Але справа в тому, що її треба знати. І ми, люди, які починали навчатися в російськомовних школах, поступово приходимо до цього", – сказав музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явилася комісія зі стандартів української мови

"Я написав пісню на вірш української поетеси та шістдесятниці, яка називається "Мовчи". Там дуже багато таких красивих слів – наприклад "розквітлі думки". На російську чи англійську мову ти не перекладеш цю пісню – вона абсолютно по-іншому звучатиме. Українська мова дає можливість писати будь-яку музику, але цього потрібно навчитись", – зазначив Шуров.

Мовний закон забезпечує доступ громадян України до отримання послуг українською. Ніяким чином не обмежує вживання інших мов у побуті. Бізнес мав час, щоб українізувати свої послуги.

Зараз ви читаєте новину «Українською не можу писати жорстоких речей - Дмитро Шуров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі