пʼятниця, 10 травня 2019 14:32

У Зеленського вважають, що мовний закон сповільнює українізацію

У Зеленського вважають, що мовний закон сповільнює українізацію
Святослав Юраш назвав закон батогом. Фото: ЗІК

У команді новообраного президента України Володимира Зеленського мовний закон назвали "батогом".

Представник команди Зеленського Святослав Юраш вважає, що закон матиме негативні наслідки. Про це він заявив у ефірі програми Vox populi на телеканалі ZIK.

"Я є україномовним від народження. Виріс у відповідному середовищі. Бачив із дитинства і до сьогодні, як українська завойовує Україну й поширюється повсюдно. І для мене чітко зрозуміло – якщо цей процес органічний, то українізація відбувається краще і швидше", – сказав Юраш.

Він заявив, що закон гальмуватиме українізацію або ж узагалі зупинить її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проживе без російської мови - філософ

"Особисто для мене будь-що, що дає більше "пряників" процесу українізації, є значно кращим методом. Адже якщо ми дозволимо таким "батогам" множитися щодо української мови, то з часом побачимо негативні наслідки", – вважає Святослав Юраш.

Письменник Андрій Любка вважає, що новообраний президент України Володимир Зеленський своєю діяльністю доводить потребу в мовному законі.

Зеленський говорить, що держава має сприяти розвитку української мови шляхом створення стимулів і позитивних прикладів, але не зазначає, як саме президент планує стимулювати розвиток української мови та хто буде цим позитивним прикладом.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського вважають, що мовний закон сповільнює українізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі