понеділок, 09 листопада 2015 17:11

"У Всеукраїнському диктанті було багато прямої мови і складних речень"
6

Всеукраїнський диктант національної єдності
Фото: Соцмережі
Всеукраїнський диктант національної єдності
Всеукраїнський диктант національної єдності
Всеукраїнський диктант національної єдності
Всеукраїнський диктант національної єдності

Сьогодні, у День української писемності та мови, в головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося написання Всеукраїнського диктанту національної єдності.

"Зала була повністю заповнена. Взяли участь віце прем'єр-міністр міністр культури В'ячеслав Кириленко, ректор нашого університету академік Леонід Губерський, співачки сестри Тельнюк, український актор Назар Стригун, співачка й народна майстриня Анжеліка Рудницька, співак Віктор Павлік, заступник міського голови Ганна Старостенко, колишній посол України в Канаді Ігор Осташ", - повідомив Gazeta.ua Володимир Бугров, проректор із науково-педагогічної роботи КНУ імені Тараса Шевченка.

Зазвичай, авторський, ексклюзивний текст, створюють на замовлення Українського радіо. Згідно з нормами правопису, він складається з близько 150 слів. Диктор зачитує його в прямому ефірі двічі.

"Текст для диктанту штучним шляхом створювали спеціально до заходу. Група з його створення працювала в Київському університеті імені Бориса Грінченка. Текст не простий, було багато прямою мови, складних речень. Але із завданням впорались, написали і відправили", - каже Володимир Бугров.

Цього разу темою диктанту був диктант. У ньому йшлося про походження цього слова та особливість саме Всеукраїнського диктанту національної єдності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі українці написали Всеукраїнський диктант національної єдності

Аудиторія та географія учасників Диктанту національної єдності щороку збільшується. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та із-за кордону: Німеччини, Бельгії Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду. Пишуть люди різного віку і різних професій: школярі та студенти, військові та робітники, пенсіонери та домогосподарки.

"Проведення написання Всеукраїнського диктанту є приверненням уваги до української мови як мови справді світової. У майбутньому його варто продовжувати. 2015 року значно більше людей взяли участь, ніж у попередні роки".

Усі охочі можуть прослухати текст за лінком.

Диктанти в електронному вигляді прийматимуть до 12.00 10-го листопада на адресу: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «"У Всеукраїнському диктанті було багато прямої мови і складних речень"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі