четвер, 06 травня 2021 21:40

У вірменському музеї з'явився україномовний аудіогід
3

Аудіогіди з'явились у музеї Параджанова
Фото: "Офіс президента"
Аудіогіди з'явились у музеї Параджанова
Аудіогіди з'явились у музеї Параджанова

У Музеї Сергія Параджанова у Вірменії запустили україномовний аудіогід.

"Я радію, що до нашого проєкт долучився Музей Сергія Параджанова. Митець мав тісні стосунки з Україною, вважав нашу країну своєю другою батьківщиною. Символічно, що екскурсії в музеї відтепер звучатимуть і українською мовою, якою володів і сам кінорежисер", – відзначила перша леді Олена Зеленська, якій належить ініціатива з впровадження аудіогідів, передає Офіс президента.

Реалізація першого україномовного аудіогіда у Вірменії розпочалася в лютому 2020 року. Це зробили завдяки співпраці Міністерства закордонних справ, Посольства України в Республіці Вірменія та Музею Сергія Параджанова.

Цього місяця україномовні аудіогіди запрацюють ще в декількох музеях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Версалі з'явився україномовний аудіогід

Параджанов зняв фільм "Тіні забутих предків" за однойменною повістю Михайла Коцюбинського. У музеї митця розміщено понад 1500 експонатів, зокрема з України.

Під час робочого візиту президента України до Турецької республіки перша леді Олена Зеленська запустила 2 нові українськомовні аудіогіди. Вони з'явилися у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі. Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

Зараз ви читаєте новину «У вірменському музеї з'явився україномовний аудіогід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі