субота, 08 червня 2019 15:10

У сусідній країні зріс попит на вивчення української мови

У сусідній країні зріс попит на вивчення української мови
Безкоштовні курси української мови у Білорусії працюють 2 роки Фото: language-policy.info

7 червня у посольстві України в Мінську відбулося вручення сертифікатів на знання української мови. Їх отримали близько сотні людей з Мінська, Бреста і Гомеля. Вони протягом навчального року відвідували безкоштовні курси української мови. Потім успішно склали підсумкові іспити.

"У Білорусії зростає інтерес до української. Чим більше людей розуміє тут нашу мову, тим краще налагоджуються відносини між двома державами. З цього і складається народна дипломатія", – сказав посол України в Мінську Ігор Кизим.

Слухачка курсів Світлана Коваленко розповіла, що їздила спостерігачем на президентські вибори в Україні. Звернула увагу, що українці дуже цінують тих іноземців, які вивчають їхню мову, повідомляє Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google запускає безкоштовні курси українською мовою

Курси організувала українська діаспора, посольство України в Білорусі і Товариство білоруської мови імені Франциска Скорини, яке дало приміщення.

Наступного навчального року сподіваються охопити більше міст. Вже мають заявки з Гродно, Кобрина та Молодечно.

Український телеканал почав мовлення в кабельній мережі у Білорусі.

"Запуск телеканалу UATV узгоджений. Там є новинні блоки і багато різноманітної інформації про Україну - її культуру, традиції, звичаї. Розповідають про сучасне життя. Затримка лише у дозволі для провайдера", - каже посол України в Білорусі Ігор Кизим

Зараз ви читаєте новину «У сусідній країні зріс попит на вивчення української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі