четвер, 21 лютого 2019 12:29

У столичному поштовому відділенні відмовились обслуговувати українською

У столичному поштовому відділенні відмовились обслуговувати українською
Керівник пошти дозволила працівникам не говорити українською. Фото: "Інформатор"

У Києві працівники поштового відділення відмовились обслуговувати українською мовою.

"У вересні 2015 році операторку відділення зв'язку-186 у Києві Язову Олену звільнили за дискримінацію мене за мовною ознакою. Відтоді усі працівники намагалися обслуговувати мене українською. Хтось звільнився і на їхнє місце взяли таких, що не володіють державною мовою і не вважає за потрібне вчити її. У цьому їх підтримує начальник відділення Воскобойнікова", - пише користувачка Facebook Даруся Українка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас Николаев русскоязычный" - з військовим відмовились розмовляти українською

"Сьогодні вона патосно проголосила, що ці працівники мають право розмовляти зручною для них мовою. На моє запитання хто дав їм таке право, Воскобойнікова ще з більшим патосом проголосила:"Я!" Овва! На мою погрозу подати на їхнє відділення до суду байдуже повідомила, що це моє право.

Висновок: русский мир крокує нахабно, безстрашно, розуміючи, що банда "керувальників" "кришує" московоротих в усих закладах нашої держави. Через певні обставини наразі я не можу активно проводити боротьбу. То ж прошу небайдужих допомогти не лише поширенням і підтримкою у ФБ, а реальними справами",- додає вона.

У селі Копитково Рівненської області священик заборонив людям молитися українською мовою. Парафіяни ще в січні відмовилися від Московського патріархату і перейшли до ПЦУ, але священик відмовлявся проводити службу українською.

Зараз ви читаєте новину «У столичному поштовому відділенні відмовились обслуговувати українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі