понеділок, 02 грудня 2019 12:59

У Стамбулі провели першу літургію українською мовою

У Стамбулі провели першу літургію українською мовою
Нині ПЦУ визнали 3 з 15 помісних церков Фото: facebook.com

У храмі святителя і чудотворця Миколая у Стамбулі завершилася перша Божественна літургія українською мовою.

"Проводилася у недільний день митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом та архієпископом Чернігівським і Ніжинським Євстратієм, у співслужінні архімандрита Харлампія, який опікується українською громадою в Стамбулі, протоієрея Володимира Вакіна, ректора Волинської православної богословської академії, та диякона Михайла Омельяна, старшого викладача Київської православної богословської академії. За богослужінням молилася українська громада Стамбула", - повідомила Православна Церква України на офіційній сторінці у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святкуватимемо Різдво 25 грудня, якщо це підтримають люди - Епіфаній

Звертаючись до присутніх після Божественної літургії, митрополит Михаїл подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за велику турботу, яку він має про Україну, не лише надавши Томос про автокефалію Української Церкви, але продовжуючи й далі трудиться для того, щоби Православна Церква України увійшла у повне спілкування з іншими Помісними Церквами.

Елладська православна церква буде згадувати ім'я предстоятеля ПЦУ Єпіфанія під час богослужінь.

Митрополита Київського і всієї України згадали разом з предстоятелями інших помісних церков під час богослужіння в храмі Вознесіння Господнього в Салоніках.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі провели першу літургію українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі