четвер, 21 січня 2016 11:40

У рамках програми "Українська книга" вийшло шість книг шрифтом Брайля

У рамках програми "Українська книга" вийшло шість книг шрифтом Брайля

На початку року фонди спеціалізованих бібліотек для осіб із вадами зору поповнилися шістьма виданнями, які вийшли за підтримки Держкомтелерадіо у рамках бюджетної програми "Українська книга".

Зокрема, шрифтом Брайля у видавництві УТОСу вийшли, профінансовані державою, дві книги вибраних поезій незрячого поета Василя Лящука "Запахла нехворощ і м'ята". ТОВ "Антологія" видала збірки вибраних творів Тараса Шевченка у 5-х частинах та Михайла Коцюбинського "Дорогою ціною. Іntermezzo. Тіні забутих предків" у 3-х частинах.

Також у державному спеціалізованому видавництві "Освіта" вийшли рельєфно-крапковим шрифтом Брайля для сліпих і плоскодрукованим текстом дві збірки українських народних казок "Ріпка. Курочка Ряба" та "Рукавичка. Колосок". Кольорові малюнки для цих дитячих книжок виконано у спеціальній манері із дублюванням рельєфу та кола зображення.

Всі ці видання безоплатно передано до бібліотек для задоволення культурно-духовних потреб людей із обмеженням зору. Нагадаємо, що раніше у рамках програми "Українська книга" виходило по 1-2 видання шрифтом Брайля на рік.

Зараз ви читаєте новину «У рамках програми "Українська книга" вийшло шість книг шрифтом Брайля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі