вівторок, 27 жовтня 2020 16:30

У PlayStation 5 вимагають додати українську мову

У PlayStation 5 вимагають додати українську мову
Запустили петиції про українську мову у PlayStation. Фото: "Игромания"

Користувачі гральної приставки PlayStation вимагають перекласти ігри українською мовою та щоб Sony додала українську до інтерфейсу пристрою і до веб-версії магазину PlayStation Store.

Зараз українцям доступні лише англійська, польська та російська мови, повідомляє nachasi.com.

"PlayStation підтримує фінську мову, носіїв якої у світі приблизно 6 млн, але не підтримує української, якою у світі спілкуються понад 40 млн людей", - йдеться в петиції, яку створили 2 роки тому.

Тоді звернення набрало 10 тис. підписів. Але з'явилася лише офіційна Facebook-сторінка українською мовою, онлайн-реклама ігор та консолей компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціну PlayStation 5 розсекретили за день до презентації

Напередодні виходу PlayStation 5 знову почали збирати підписи. Підписати можна на сайті Change.org.

Відсутність української мови пояснюють тим, що Україна наразі не є значним ринком ігор. Обсяг українського ринку відеоігор 2019 року прогнозували на рівні $200 млн. Виторг від відеоігор у Фінляндії 2018 року становив $2,1 млрд.

Японська компанія Sony оголосила дату виходу консолі PlayStation 5. Ігрова приставка вийде 12 листопада 2020 року за ціною $499. Версія без дисковода коштуватиме $399.

Зараз ви читаєте новину «У PlayStation 5 вимагають додати українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі