понеділок, 06 травня 2019 13:42

Треба максимально віддалятися від культури, яка воює з нами понад 300 років - ветеран АТО

Треба максимально віддалятися від культури, яка воює з нами понад 300 років - ветеран АТО
Валерій Ананьєв зрозумів важливість мови після поїздки у Францію. Фото: КП

Ветеран АТО і мандрівник Валерій Ананьєв після прийняття мовного закону перейшов на українську.

Важливість мови зрозумів у Франції, пише Ананьєв у Facebook.

У червні 2017-го під час візиту у Францію помітив, що на всіх постерах і плакатах рекламують переважно французьких музикантів, в авто грає виключно французька музика, а по телебаченню показують французьке кіно.

"Уже тоді, проводячи паралель з Україною, у моїй голові почав виникати деякий дисонанс. І останньою краплею була розмова з однією людиною. Вона мене запитав: Якщо ви воюєте з Росією, то чому ти розмовляєш зі мною російською?" - розповідає ветеран.

Росія 300 років веде війну з українською мовою.

"Русский мир" - це не Росія, у нього немає кордонів. Це паразит, який своїми "тентаклями" занурюється в нашу свідомість і зжирає там усе людське", - заявляє блогер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зміни принесе мовний закон

"Нам треба максимально віддалитися від тієї культури, яка воює з нами більше 300 років. Українська мова не зробить хорошою погану людину, але всі, хто перейдуть, зроблять великий внесок у майбутнє нашої країни", - заявляє блогер.

Валерій Ананьєв порадив ознайомитись з мовним законом тим, хто відчуває сумніви щодо нього та вважає, що закон обмежує спілкування в побуті.

25 квітня Верховна Рада ухвалила закон про забезпечення функціонування української мови як державної. Документ 4 місяці готували до другого читання. За цей час нардепи внесли 2082 поправки.

Зараз ви читаєте новину «Треба максимально віддалятися від культури, яка воює з нами понад 300 років - ветеран АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі