четвер, 14 березня 2019 22:38

Стало відомо, хто затягує розгляд закону про мову

Стало відомо, хто затягує розгляд закону про мову
Назвали фракції, які затягують час. Фото: Facebook

Активісти руху "Відсіч" розклеїли листівки в урядовому кварталі. У них звинувачують нардепів у затягуванні розгляду закону про мову.

"Перші два дні розгляду у Верховній Раді Громадський закон про мову 5670-д показали, що депутати свідомо зривають його ухвалення. Наполягають на розгляді надуманих поправок, затягують обговорення і вимагають перерви. До законопроекту було подано 2082 поправки. За два дні депутати спромоглися розглянути лише 272 – тобто 13% від усіх. З такими темпами закон не встигнуть ухвалити до виборів, коли політики ще зважають на громадську думку, а після виборів – не ухвалять і поготів", - йдеться на сторінці руху на Facebook.

У "Відсічі" повідомили, що розгляд закону затягує не лише "Опоблок", а й представники фракцій, що декларують патріотичну позицію. 12 березня замість 5 годин Верховна Рада працювала над законом лише 3,5 години, бо фракція "Батьківщина" домоглася позачергової перерви для обговорення своїх політичних ініціатив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив для чого потрібен мовний закон

"Час навмисне затягується через виступи по кожній найдрібнішій поправці. Зі 160 виступів по поправках 60 (37%) виголосили представники "Опоблоку", 51 виступ (32%) - представники Блок Петра Порошенка "Солідарність", і 49 (31%) – інші депутати", - повідомляють активісти.

"Відсіч" вимагає припинити виступи по поправках і підтримати якісний, збалансований текст законопроекту, підготовлений профільним комітетом до другого читання.

У Раді Європи закликали українських депутатів не голосувати за мовний закон у передвиборчий період. Комісар з прав людини Дуня Міятович пропонує розглянути закон після виборів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, хто затягує розгляд закону про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі