середа, 23 грудня 2020 13:29

Спроби "слуг" змінити мовний закон - це дії п'ятої колони

Спроби "слуг" змінити мовний закон - це дії п'ятої колони
Скасування штрафів за недотримання мовного закону є завданням п'ятої колони - Дмитро Чекалкин Фото: 5.ua

Дипломат та шоумен Дмитро Чекалкин вважає спроби низки депутатів від "Слуги народу" скасувати штрафи за недотримання мовного закону діями п'ятої колони Кремля. Питання мови використовується тими, хто прагне розколу суспільства.

"Депутати приходили з риторикою захисту російської мови - фактично захищають позиції, задекларовані ще перед виборами. Для багатьох свідомих українців це виклик, що такі люди потрапили до коаліції, до правлячої партії. Вони взагалі не мали права перебувати в стінах парламенту з такими образливими висловами, які вони собі дозволяли", – сказав в ефірі "Прямого".

Чекалкин зазначив, що Росія вкладає величезні кошти в гібридну війну проти України, зокрема на утримання проросійськи п'ятих колон, що збільшуються в геометричній прогресії.

"Нещодавно навіть кремлівські політтехнологи підтвердили той факт, що з 40-45 мільярдів доларів секретної частини російського федерального бюджету половина виділяється на гібридну війну проти України. Це не тільки утримання Донецька й Луганська, але й спонсорування таких п'ятих колон на території України, які мають завдання знищити Українську державу. Адже хто тоді спитає в Путіна про окупований Донбас чи анексований Крим?", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз 2 речі впливає на розвиток мови - Орися Демська

Нещодавно народний депутат Володимир В'ятрович повідомив, що у Верховній Раді зареєстрували антиукраїнський закон.

"Текст ще не оприлюднено, але судячи з назви і бурхливої агітації, яку Бужанський упродовж останніх днів проводив серед однопартійців, ідея полягає в тому, щоб зробити порушення закону про мову безкарними", - написав він у Facebook.

У разі порушення мовного законодавства громадянин може звернутись до уповноваженого із захисту державної мови. Відповідач отримає попередження і 30 днів для усунення порушення. Якщо протягом року доведуть факт повторного порушення, накладуть штраф. Проєкт закону може скасувати стягування штрафів.

Зараз ви читаєте новину «Спроби "слуг" змінити мовний закон - це дії п'ятої колони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі