вівторок, 13 липня 2021 11:18

"Слуги народу" хочуть ухвалити русифікаторський закон
7

Депутати фракції «Слуга народу» хочуть внести зміни у мовне законодавство.
Фото: facebook.com/volodymyr.viatrovych
Їхній проєкт скасовує низку положень мовного закону
14 липня має розглянути бюджетний комітет, а 15 липня – на позачерговій сесії  Верховної Ради.

Депутати фракції "Слуга народу" хочуть внести зміни в мовне законодавство.

"Слуги" квапляться до другої річниці закону про мову, щоб завадити вступу в дію з 16 липня його важливих норм, зокрема, щодо показу фільмів українською. Задля цього "слуги" пропихають поправки в законопроєкт №5551-2 про фінансування культурної спадщини. Це є брутальним порушенням регламенту, адже поправки не стосуються теми законопроєкту", - повідомили в спільноті "Мова об'єднує".

14 липня має розглянути бюджетний комітет. 15 липня на позачерговій сесії Верховна Рада може їх прийняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи проштовхують русифікаторський проєкт про мову

"Поправку 13 вніс особисто голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко. Вона передбачає повне виведення телебачення з-під дії закону про мову і фактично дозволяє демонстрацію фільмів, а також виборчої агітації та реклами російською, - написав у Facebook депутат Володимир В'ятрович. - Поправку 14 аналогічного змісту подав "слуга"-мажоритарник з Львівської області Орест Саламаха. Поправка 16, внесена ще одним "слугою" Андрієм Клочком, звільняє купу кадрів, призначених нинішньою владою, від обов'язку складати іспит на рівень володіння українською мовою. І, нарешті, поправка 17 Максима Бужанського передбачає зміни до закону про мову і всіх освітніх законів. Головний зміст цієї поправки – російська мова стає мовою освітнього процесу нарівні з українською. А будь-які покарання для порушників закону про мову скасовуються".

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендує парламенту ухвалити законопроєкт, яким хочуть дозволити навчання іноземців у ВНЗ російською мовою. Законопроєкт № 3717 "Про внесення змін до закону України "Про вищу освіту" щодо врегулювання освітньої діяльності у сфері вищої освіти для іноземних громадян і осіб без громадянства" ініціювали 12 членів фракції "Слуга народу" й один із групи "Партія "За майбутнє".

Зараз ви читаєте новину «"Слуги народу" хочуть ухвалити русифікаторський закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі