четвер, 08 листопада 2018 18:09

Школа судиться з батьками за уроки російської мови

Школа судиться з батьками за уроки російської мови
Минулого року опоненти підпалили сім'ї автомобіль. Фото: censor.net

У селі Розквіт Березівського району Одеської області керівництвом місцевої школи судиться з багатодітною матір'ю Ларисою Сапунковою. Вона відстоює право своїх дітей не вивчати російську мову.

В минулому році вимога про заміну уроків російської мови на інші предмети набула розголосу. Російську в їхній школі перевели з обов'язкових предметів у факультатив. Але, за словами жінки, директорка школи Валентина Коршункова через вчителів продовжує тиснути на її сім'ю, повідомляє Думская.

"Через рік ніхто з винних у цій ситуації не притягнутий до відповідальності. Всі вони продовжують займати свої посади і продовжують налаштовувати вчителів проти моїх дітей", - нарікає Лариса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли мене чула, то одразу кидала слухавку" - секретарка департаменту відмовилась перейти на українську

У липні комісія департаменту освіти і науки Одеської облдержадміністрації перевірила школу і виявила ряд порушень. Рекомендували розглянути питання про відповідність Валентини Коршунковій займаній посаді. А деяких вчителів та начальника відділу освіти сільради рекомендували притягнути до адміністративної відповідальності. Однак всі ці рекомендації проігнорували.

Директорка школи і вчителька Наталя Посмітна подали на Сапункову до суду. Мовляв, вона їх оббрехала в соцмережах. Завдані мамою учнів збитки педагоги оцінили в 52 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви нам заважаєте працювати" - вчителі ведуть уроки російською мовою

Лариса Сапункова впевнена, що за позовами директорки школи і вчительки стоїть чиновниця з департаменту освіти і науки ОДА Зоя Дмитрук. Вона до скандалу проводила перевірки школи і не знаходила ніяких порушень.

"Якщо вони вважають, що я їх оббрехала, то чому чекали цілий рік. Не подавали до суду. Чому зробили це після того, коли комісія знайшла порушення. Постало питання, як Дмитрук не знаходила цих порушень", - говорить жінка.

9 листопада відзначають День української писемності та мови. В цей день проведуть флешмоб - радіодиктант національної єдності.

Зараз ви читаєте новину «Школа судиться з батьками за уроки російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі