понеділок, 12 серпня 2019 10:31

"Скільки треба ще вдаритися в штангу" - дипломат розкритикував мовну політику президента

"Скільки треба ще вдаритися в штангу" - дипломат розкритикував мовну політику президента
Дипломат Роман Безсмертний розкритикував дії Зеленського щодо української мови Фото: pravda.com.ua

Український дипломат Роман Безсмертний виступив проти зменшення квот на українську мову на радіо та телебаченні. Такі дії ініціював президент України Володимир Зеленський.

"1989-го ухвалили закон про мови УРСР, яким було передбачено за 25 років перейти на 100% в усіх сферах на українську. Скільки років минуло? Вже 30!

Скільки років треба, щоб зрозуміти, що треба вивчити? Людям давали час, шанс – будь ласка. На сьогодні роки минули. Скільки треба ще вдаритися в штангу, щоб зрозуміти, що є українська держава", – говорить Безсмертний в інтерв'ю телеканалу ATR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков дав установку депутатам, якою мовою користуватися в Раді

Також зазначив, що держслужбовці зобов'язані володіти державною мовою.

"Скільки ще років треба? Скоро буде вже друге покоління, яке змінює український політикум. І за цей час не зрозуміти, що держава тільки тоді може забезпечити свій суверенітет, коли вона ідентифікується за мовою, – ну, це треба бути "геніальним", – обурюється політик.

Письменник і журналіст Віталій Портников вважає що російськомовна Україна приречена. Обурюється висловами співвітчизників: "какая разница на каком языке говорить?".

"Кожна мова - це перлина, надбання і частина душі. Якщо зникає мова, зникає щось у цивілізації. Саме тому тим, хто говорить "какая разница" хочу повідомити просту річ. Російськомовна Україна приречена. Щоб ви не думали, щоб ви не робили, що б не говорили, - Україна буде або україномовною, або рано чи пізно стане частиною російського світу", - каже журналіст.

Зараз ви читаєте новину «"Скільки треба ще вдаритися в штангу" - дипломат розкритикував мовну політику президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі