пʼятниця, 18 жовтня 2019 15:03

Російська - мова знищення українців - Фаріон

Російська - мова знищення українців - Фаріон
Ірина Фаріон назвала поняття "русскоязычное население" вигадкою міністра закордонних справ СРСР Андрія Козирева Фото: Говорить великий Львів

Мовознавиця Ірина Фаріон вважає, що побудувати міцну державу без відмови від російської мови не вдасться. Переконана, що Україна втратила Донбас через панування російської мови і втратила давно.

"Донбас ми втратили не 1 березня 2014-го. Ми його почали втрачати з 1924-го. І про це кричав тодішній міністр освіти Микола Скрипник. Він казав, що найбільша проблема Донбасу полягає в тому, що тут панує російська мова. І якщо ми не "викуримо" з Донбасу "русский язык", ми ніколи не побудуємо України. Тому цьому Скрипнику залишалося тільки одне – застрелитися. Але на ньому це не завершилось.

Після Скрипника на Донбас приїхав Василь Стус. Він бив в усі дзвони, щоб припинити страшну та дику москалізацію Донбасу, себто тиху анексію української території, яка відкрито сталася в березні 2014-го. На Стусові також не закінчилося. Потім був Іван Світличний, Юрій Литвин, Олекса Тихий, був і є Іван Дзюба", - розповіла професор в ефірі ток-шоу "Говорить великий Львів", повідомляє Вголос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців підтримує перехід шкіл на українську мову

Зазначає, що російська мова в Україні - це мова окупації, крові та знищення українців.

"Кожен, хто говорить цією мовою на моїй землі, для мене – путиноїд. Якщо він не хоче позбутися цієї брудної звички – кордони відкриті. Пакуй валізи і гибай у Росію!" – каже Фаріон.

Ідею надати російській мові статус другої державної не підтримують 56% опитаних українців. Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова. 29,5% підтримують надання російській мові статусу другої державної, 14,4% вагалися з відповіддю. Дослідження проводили з 4 по 9 жовтня 2019-го.

Зараз ви читаєте новину «Російська - мова знищення українців - Фаріон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі