понеділок, 13 лютого 2017 16:05

Рекламні вивіски російською мовою порушують закон

Рекламні вивіски російською мовою порушують закон
Люди мітингують у Києві на підтримку законопроекту про державну мову. Фото Укрінформ

Українізувати торгові вивіски й оголошення та дотримуватись мовного законодавствата попросила підприємців міська рада Конотопа на Сумщині.

Про це написав у мережі Facebook мер Конотопа Артем Семеніхін.

"Уже більше 90% рекламних носіїв у місті української перемоги Конотопі є державною мовою", – написав міський голова Артем Семеніхін.

Секретар міськради Олена Багрянцева розповіла, що місцева влада перевіряє заклади торгівлі на дотримання мовного законодавства.

"Ми звертаємося до керівників торговельних закладів з проханням перекласти всі свої вивіски, рекламні оголошення, інші рекламні засоби на державну українську мову. Деякі підприємці пішли назустріч, переклали свої рекламні засоби, зняли вивіски російською. Інші, які ще цього не зробили, отримали від нас доручення за місяць виправити ситуацію", – каже Багрянцева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: National Geographic транслюватимуть українською

Наталія Журавель, начальник сектору торгівлі та побутового обслуговування населення Конотопської міської ради, яка також проводить перевірку, наголосила, що використання рекламних оголошень російською є порушенням закону.

Держпродспоживслужба роз'яснила, що заклади харчування, магазини та інші суб'єкти господарювання зобов'язані обслуговувати споживача державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Рекламні вивіски російською мовою порушують закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі