середа, 23 грудня 2015 17:43

Порошенко скасував роздержавлення ЗМІ, щоб зберегти пресу державною мовою

Порошенко скасував роздержавлення ЗМІ, щоб зберегти пресу державною мовою

Президент Петро Порошенко наклав вето на закон №1123 "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації" і направив свої пропозиції. Про це з посиланням на сайт Верховної Ради повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За повідомленням, пропозиції до закону були спрямовані 21 грудня.

В даний час текст пропозицій на сайті відсутній, проте раніше низка ЗМІ опублікували текст пропозиції президента. Згідно з цим текстом, закон не може бути підписаний, оскільки він не передбачає норми, згідно з якою після виходу держави із засновників повинна зберігатися мова видання.

"При такому підході є ризик зменшення кількості видань державною мовою. В умовах інформаційної агресії питання захисту мовно-інформаційного простору України набуває особливого значення", - йдеться в документі.

У зв'язку з цим президент запропонував пункт 2 частини першої статті 3, частину 4 статті п'ятої, статтю 7 після слів "цільового призначення" доповнити словами "мову видання".

Президент також запропонував додати до закону норму про те, що питання оприлюднення в друкованих ЗМІ офіційних документів, у тому числі Верховної Ради, президента, Кабінету міністрів, цим законом не регулюються.

Нагадаємо, Рада прийняла цей закон 24 листопада. Він забороняє держустановам мати державні органи масового інформування.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко скасував роздержавлення ЗМІ, щоб зберегти пресу державною мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі