середа, 17 липня 2019 13:41

Порахували, скільки українців підтримує мовний закон

Автор: facebook.com/InfoSapiensLLC
  Більшість українців підтримує закон про мову
Більшість українців підтримує закон про мову

З 16 липня 2019 року набув чинності Закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Більшість українців підтримують Закон.
За результатами опитування 83% населення України добре обізнані або дещо знають про закон. З них загалом підтримує його ухвалення 59%, проти 27% - тобто не підтримує кожен четвертий, повідомляє Info Sapiens.

На Заході України підтримка закону досягає 85%, на Півночі - 71%, в Києві - 67%. На Півдні і Сході більшість виступають проти закону. Підтримують лише 29%

Значуще більше поінформованих серед жителів західного макрорегіону (89%) та серед осіб із середньою спеціальною і вищою освітою (91% та 90%, відповідно). На Сході частка поінформованих також порівняно висока – 75%, однак це найнижчий показник серед усіх макрорегіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про освіту визнали конституційним

Автор: facebook.com/InfoSapiensLLC
  Більшість українців підтримує закон про мову
Більшість українців підтримує закон про мову

На засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку обговорюють український мовний закон.

Зібрання ініційоване делегацією Російської Федерації. Засідання розпочалось о 17.00 за київським часом. Про це йдеться на офіційному сайті Ради Безпеки ООН.

Раніше Росія вже намагалася скликати таке обговорення у травні. Тоді його проведення заблокували партнери України, пославшись на його маніпулятивну мету.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки українців підтримує мовний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі