четвер, 14 червня 2018 13:24

Поняття зеленого не мають про обов'язки - Ніцой розповіла про другий допит в СБУ

Поняття зеленого не мають про обов'язки - Ніцой розповіла про другий допит в СБУ
Ларису Ніцой вдруге в СБУ допитували українською мовою. Фото: "Вголос"

Письменницю Ларису Ніцой вдруге викликали на допит в СБУ. Там вибачились за те, що напередодні працівники відомства спілкувалися з письменницею російською мовою.

Її назвали "особливим випадком", написала Ніцой у Facebook.

"Пані Ларисо, вибачте за наших співробітників, що розмовляли з вами недержавною мовою. Я взагалі здивований, вони повинні були б знати, що ви - особливий випадок. Вони повинні були б зорієнтуватися на місці, а не ставати в позу", - сказав письменниці представник Служби безпеки України.

При повторному допиті з Ніцой спілкувалися українською, цією ж мовою вели документацію.

Як виправдання колегам, що розмовляють в СБУ російською, правоохоронець зазначив: "Ми ж можемо вільно обирати мову спілкування".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд зобов'язав мережу спортивних клубів обслуговувати клієнтів українською

"Мову спілкування – так. А мову на державній службі при виконанні державних обов'язків, посадових обов'язків – ні. Державні службовці в Україні (не лише СБУ) поняття зеленого не мають про свої обов'язки. Вони збирають якісь папірці для влаштування на роботу, беруть якусь довідку про українську мову (хто їм її дає), навіть не знаючи, нащо вона", - зазначила у пості Лариса Ніцой.

На початку червня Лариса Ніцой відвідала у Києві Службу безпеки України. Її запросили як свідка у справі замаху на журналіста 41-річного Аркадія Бабченка. Її прізвище є у списку 47 осіб, яким загрожує небезпека. Та письменниця відмовилась говорити зі слідчим, бо той перейшов на російську. Написала листа президенту із закликом оголосити догану голові СБУ Василеві Грицаку — за порушення закону про державну службу й обов'язкове використання держслужбовцями української мови.

Зараз ви читаєте новину «Поняття зеленого не мають про обов'язки - Ніцой розповіла про другий допит в СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі