середа, 06 листопада 2019 15:26

Покарали директора школи, в якій викладали російською

Покарали директора школи, в якій викладали російською
Учні музичної школи імені Ігоря Шамо вивчатимуть дисципліни лише українською Фото: ditvora.com.ua

Батьки учнів київської музичної школи №7 імені Ігоря Шамо добилися заміни російськомовних підручників на українські.

Скаргу щодо російськомовних занять у школі скерували до управління культури Солом'янської РДА, повідомляє Україномовна освіта.

За результати її розгляду директор школи Ярухіна та викладач сольфеджіо Дерев'янко отримали попередження через порушення законодавства у частині використання української мови в освітньому процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вуличних музикантів переконали співати українською

З метою недопущення подібних ситуацій Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини видало наказ, в якому визначена персональна відповідальність для усіх директорів мистецьких шкіл району щодо невиконання вимог чинного законодавства.

У мережі з'явився пост Діана Маландри - матері однієї з учениць київської музичної школи ім. І.Шамо про те, що батьків змусили придбати російськомовні підручники із сольфеджіо. Викладачка наголосила, що російська в Україні не заборонена і це найкращий підручник з дисципліни в країні. Використовувати інші відмовилась. Обурення викликало те, що в підручнику відсутній гриф Міністерства освіти та з 306 музичних творів лише 20 українських.

Зараз ви читаєте новину «Покарали директора школи, в якій викладали російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі