вівторок, 11 грудня 2018 16:55

Підприємець заохочує школярів до вивчення української

Підприємець заохочує школярів до вивчення української
Підприємець хоче покращити знання школярів. Фото: АСС

У Хотині на Чернівеччині власник магазину Олексій Сторожинецький дарує школярам солодощі за відмінні оцінки з української.

Підприємець намагається покращити результати навчання учнів, повідомляє АСС.

"Я не думав, що настільки низька успішність у школах. Не думав, що за місяць роздам 3-4 шоколадки", - каже Сторожинецький.

Подарунок можуть отримати учні 5 і 6 класів за 12 балів з української мови. Для того, щоб отримати винагороду, школярам варто показати щоденник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки учнів київської школи вимагають викладання українською

"Це надзвичайно мотивує дітей до навчання. Діти хочуть отримувати нагороду за свої досягнення. Ніби спершу це солодкий подарунок, але знання в дітей залишаються і з кожним днем усе поповнюються", - каже вчителька української мови та літератури Хотинської гімназії Ольга Матковська.

Підприємець зізнається, що до нього вже підходили педагоги із проханням винагороджувати учнів і за успіхи з інших предметів.

В окупованому Криму кількість дітей, які навчаються українською мовою, зменшилася у 76 разів. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН.

Зараз ви читаєте новину «Підприємець заохочує школярів до вивчення української». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі