субота, 14 квітня 2018 16:23

Нігерієць повністю перейшов на українську мову

Нігерієць повністю перейшов на українську мову
Нігерієць Леонардо Ободоеке вивчив українську мову і співає пісні Вакарчука. Фото: MusicinUa

Леонардо Ободоеке з Нігерії за 6 років вивчив українську мову.

"Через два тижні я вже міг домовитися із таксистом, у магазині. Завжди були позитивні відгуки. Не здаватися - саме головне. Щодня потрібно вивчити щось нове. Працювати по десять хвилин вдень. Люди, які самі не розмовляють українською, казали, що я молодець. Не здавайся! Дуже приємно, що людям не байдужі мої старання", - зазначив Леонардо.

Своє знайомство із українською мовою хлопець почав ще в Нігерії. У вивченні мови йому допомогли мультики. "Чіп і Дейл" він любить з дитинства.

"Я знайшов його в українській озвучці і почав дивитись. Головні герої в ньому дуже швидко говорили, тож це було для мене хорошим тренуванням встигати зрозуміти, про що йшлося в діалогах, - розповів Леонардо. - Знати і використовувати мову народу, на землі якого живеш, - це ознака культури, ерудиції і поваги".

Леонардо Ободоеке співає українською і навіть пише власні пісні, пише "Радіо Свобода".



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кореянка переїхала до Львова, аби вивчити українську

Раніше афроамериканець брав участь у вокальному шоу "Голос країни". Леонардо брав участь у команді Святослава Вакарчука.

Письменниця Ірен Роздобудько розповіла, як рік мовчала через те, що вирішила повністю перейти на українську мову.

Вона народилася в Донецьку, сім'я була українська, на всі дитячі, шкільні свята була в українському костюмі, в віночку, але розмовляли російською, тому і вірші вона почала писати тією мовою. У кінці 90-х років видала дві поетичні збірки, але їх вже давно немає на ринку.

З переїздом до столиці у письменниці трапився переворот у житті. Вона заговорила українською ще в 1988 році і пішла працювати в українське видавництво.

Зараз ви читаєте новину «Нігерієць повністю перейшов на українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі