понеділок, 19 серпня 2019 11:22

Не вигідно - розповіли про російськомовні класи на Донбасі

Не вигідно - розповіли про російськомовні класи на Донбасі
У Слов'янську ліквідували російськовомні класи Фото: slavinfo.dn.ua

У Слов'янську Донецької області першачки навчатимуться українською. Класів з російською мовою у місті не буде. Минулого року їх було 2.

"Мова освіти українська і якщо будуть класи з російською мовою навчання, то буде виникати проблема з підручниками на російській мові. Зараз відділ освіти закуповує підручники та дидактичні матеріали українською мовою, і не має сенсу витрачати кошти на закупівлю підручників надрукованих російською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки виступили проти переходу школи на українську

Навіть з економічного змісту – це не вигідно і далі після початкових класів освіта все одно буде на державній мові, - зазначила заступник начальника відділу освіти Слов'янської міської ради Марина Хохлова.

Підкреслює, що деякі батьки висловлювали незадоволення відсутністю російськомовних класів.

Українську мову та культуру вивчають слухачі з 12 країн світу в літній школі при Львівському національному університеті імені Івана Франка. На уроках української мови присутні 22 студенти з Бразилії, Ізраїлю, Італії, Литви, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Республіки Кореї, Словенії, США, Франції та Японії

Зараз ви читаєте новину «Не вигідно - розповіли про російськомовні класи на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі