вівторок, 08 червня 2021 14:20

Найпопулярніший музей Швеції. Запустили україномовні екскурсії на 400-річному кораблі

Найпопулярніший музей Швеції. Запустили україномовні екскурсії на 400-річному кораблі
Олена Зеленська презентувала український аудіогід для шведського музею. Фото: ОП

Перша леді Олена Зеленська презентувала український аудіогід у шведському музеї "Ваза".

"Україну та Швецію об'єднують не тільки спільні події минулого, а й теплі, дружні взаємини в наш час. Розширюючи дружбу й співпрацю, ми запускаємо українськомовний аудіогід у Музеї Ваза в Стокгольмі. Це найпопулярніший музей Швеції", – сказала Зеленська під час святкування Національного дня Швеції, повідомляє Офіс президента.

У музеї представили судно "Ваза". Це єдиний у світі корабель XVII століття, що зберігся до наших днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Версалі з'явився україномовний аудіогід

Аудіогід презентували на відкритті артзони, присвяченій дружбі України та Швеції. Вона розташована на маршруті від Національного музею історії України до Арки дружби народів.

"Сьогодні ми презентуємо піший маршрут куточками Швеції у центрі Києва. Це артзони, присвячені тисячолітній дружбі, різноманітності, гендерній рівності, інноваційності, екологічності й безбар'єрності", – сказав посол Швеції в Україні Тобіас Тіберг.

У Музеї Сергія Параджанова у Вірменії запустили україномовний аудіогід. Реалізація першого україномовного аудіогіда у Вірменії розпочалася в лютому 2020 року. Це зробили завдяки співпраці Міністерства закордонних справ, Посольства України в Республіці Вірменія та Музею Сергія Параджанова.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніший музей Швеції. Запустили україномовні екскурсії на 400-річному кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі