пʼятниця, 16 серпня 2019 14:10

Можна тільки в туалеті - ставлення українців до мови довело росіян до істерики

Можна тільки в туалеті - ставлення українців до мови довело росіян до істерики
Скандал у Верховній Раді довів російських пропагандистів до істерики Фото: spb.kp.ru

Російські пропагандисти в ефірі телеканалу "Росія 1" бурхливо відреагували на мовний скандал, який стався напередодні у Верховній Раді.

Ведучого програми "60 хвилин" Євгена Попова обурили заклики до нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Вадима Рабіновича дотримуватися регламенту та говорити українською мовою, повідомляє Обозреватель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Разумков сказав, що робитиме з "русскоговорящими" в Раді

"У стінах українського парламенту говорити російською мовою можна тільки, вибачте, у туалеті! Ну що ж, такий закон, що ж робити. У всіх інших випадках потрібен перекладач, щоб він перекладав для тих, хто не розуміє. А таких, як з'ясувалося, більшість ", – відкрито брехав рупор Кремля.

Йому заперечив український експерт Гордій Бєлов, який відзначив, що порушення регламенту не можна застосувати до водія трамваю, але під нього потрапляє кожен народний депутат.

"Чому не можна?! Водій трамваю не може оголошувати зупинки російською мовою! За законом не може!" – гнівно прокричав пропагандист, брешучи про "утиски російської в Україні".

Голова "Слуги народу" Дмитро Разумков змусив представника "Опозиційної платформи - За життя" Вадима Рабіновича перейти на українську. Він нагадав представнику партії Медведчука, що регламент Верховної Ради передбачає спілкування державною мовою. У відповідь Рабінович попросив показати пункт регламенту про українську мову і продовжив говорити російською, отримавши зауваження віце-спікера Ірини Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Можна тільки в туалеті - ставлення українців до мови довело росіян до істерики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі