понеділок, 07 вересня 2020 13:06

Мовний омбудсмен зробив заяву пов'язану з виборами

Мовний омбудсмен зробив заяву пов'язану з виборами
Кремінь закликав не роздувати мовне питання. Фото: "Погляд"

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь застеріг кандидатів на місцевих виборах від спекуляцій на мовному питанні.

"Жодної мовної проблеми в нашій країні наразі не існує. За різними соціологічними дослідженнями, в тому числі Центру Разумкова, 95% громадян України підтримують розвиток української мови як державної", - сказав він.

Звернувся до народних депутатів України. Закликав не підбурювати суспільство на мовному ґрунті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовний омбудсмен похвалився першими успіхами

"Сьогодні українська влада має шукати відповіді на більш серйозні виклики. Це і боротьба з пандемією, і питання економіки, і зовнішні загрози, які досі є перед нашою державою. Я буду неухильно стояти на тому, що ми сильні тільки тоді, коли єдині", - додав Кремінь.

Кабінет міністрів призначив Тараса Креміня уповноваженим із захисту державної мови. Рішення уряд ухвалив у середу. Обирали з 3 кандидатур.

42-річний Тарас Кремінь - виходець із Миколаєва. За освітою - вчитель української мови та літератури, вчитель англійської мови та зарубіжної літератури. Кандидат філологічних наук. Професор кафедри української мови та літератури Миколаївського національного університету ім. Василя Сухомлинського.

Зараз ви читаєте новину «Мовний омбудсмен зробив заяву пов'язану з виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі