Ексклюзиви
понеділок, 28 жовтня 2019 15:12

Міністр розповів про пошуки уповноваженого із захисту мови

Міністр розповів про пошуки уповноваженого із захисту мови
Володимир Бородянський наголосив, що ведуться активні пошуки кандидатів на посаду уповноваженого із захисту української мови Фото: radiosvoboda.org

Міністр культури молоді та спорту Володимир Бородянський розповів, що пошуки кандидата на посаду уповноваженого з питань захисту мови тривають. Також наголосив, що виступає за значне розширення функцій посадовця.

"Я шукаю людину, яка займатиметься не тільки захистом. Посада називається "Уповноважений із захисту української мови". І виписано в законі, що він має робити. І в законі це скеровано більше за захист. Я вважаю, що треба цю функцію розширити. Це мають бути не тільки захист, але й адвокація, популяризація української мови", – сказав міністр в інтерв'ю Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр відповів на закиди щодо невиконання мовного закону

Бородянський підкреслив, що все ще спілкується з великим колом людей, які могли б обіймати дану посаду і визнав, що порушив строки, встановлені законом.

У мовному законі написано, що уряд до 16 жовтня має призначити уповноваженого із захисту державної мови. Посадовець має розглядати скарги про порушення мовного закону. У спільноті зазначають, що попри те, що закон прийняли, постійно фіксують факти його порушення.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розповів про пошуки уповноваженого із захисту мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути