вівторок, 12 січня 2021 16:17

Мая Санду почала виступ українською мовою

Мая Санду почала виступ українською мовою
Мая Санду українською почала виступ у Києві. Фото: Офіс президента

Президентка Молдови Мая Санду на спільній з президентом України Володимиром Зеленським пресконференції почала промову українською мовою.

"Шановний пане президенте, шановні пані та панове, шановні друзі! Мені приємно перебувати сьогодні в Києві з першим офіційним візитом як президент Республіки Молдова", - сказала Санду, повідомляє "Європейська правда".

Промову вона продовжила румунською. Заявила, що під час візиту прагне відновити дружбу між країнами на найвищому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Амбітна ідея" - Зеленський про будівництво траси, що з'єднає Київ та Кишинів

"Останніми роками діалог між нашими країнами на рівні глав держав був фактично призупинений. Я підтверджую, що Україна є стратегічним партнером для Республіки Молдова й підтримка постійного прагматичного співробітництва між країнами є важливим завданням для Республіки Молдова та інституту президента", - продовжила вона вже румунською.

У вівторок, 12 грудня, з офіційним візитом в Україну прибула новообрана президентка Молдови Мая Санду. Метою візиту є відновлення відносин між сусідами.

Перед початком офіційної церемонії зустрічі з Володимиром Зеленським вона відвідала Алею Героїв Небесної сотні та запалила свічку.

Зустрінеться Санду і з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Зараз ви читаєте новину «Мая Санду почала виступ українською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі