пʼятниця, 29 травня 2020 12:57

Депутати виступили з протестом проти зміни мовного законодавства

Депутати виступили з протестом проти зміни мовного законодавства
У Тернополі депутати вступились за мовний закон. Фото: ternopilcity.gov.ua

Депутати Тернопільської міської ради звернулися до голови Верховної Ради, президента України та прем'єр-міністра щодо перегляду мовного законодавства.

"Спроби обмежити використання української мови у публічній сфері є політичною диверсією проти України, української нації та кожного українця. Переконані - такі заяви руйнують єдність нації. Є черговою спробою поділити українців на різні сорти. Ведуть до перетворення України у колонію та провокують громадянський конфлікт", - йдеться в заяві.

Вони нагадали про заяви політиків щодо зміни законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада згортає мовну політику. Української в ефірі стає менше - Сюмар

"Наступ на права українців розпочали ті, кого народ і Конституція зобов'язують захищати право українців бути собою", - вказали депутати.

Моніторинг Нацради свідчить про те, що телерадіоорганізації виконують мовні квоти впритул до норм. Притому існує потенційний ризик порушення чинних норм закону, заявила під час засідання 21 травня голова Національної ради Ольга Герасим'юк.

Зараз ви читаєте новину «Депутати виступили з протестом проти зміни мовного законодавства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі