вівторок, 22 червня 2021 15:56

"Чому ви ґвалтуєте мене?" - блогерка з Харкова потрапила в мовний скандал

"Чому ви ґвалтуєте мене?" - блогерка з Харкова потрапила в мовний скандал
Жінка обурилась, що їй потрібно писати курсову українською мовою. Скріншот з відео

Блогерка з Харкова Маргарита Мальцева нецензурно висловила невдоволення, що вона має писати курсову роботу державною мовою.

"Пишу курсову роботу й**ною українською мовою, - заявила дівчина на відео, яке оприлюднила в Instagram. - Українська влада мене утискає, мої права. Я не можу писати свою наукову роботу російською мовою. Що, українською це буде інформативніше, розгорнутіше? Ні. Матеріали я брала взагалі англійською мовою. Я їх перекладала. І зараз маю перекладати українською? Подобається українська мова? Перекладайте, будь ласка. Чому ви ґвалтуєте мене, мою психіку й мої нерви?".

Пізніше вона заявила, що начебто любить літературну українську мову, а "не спаплюжену людьми в Раді". Про це на відео розповів активіст Сергій Стерненко.

Зараз Мальцеву вимагають звільнити з Центру екстреної медичної допомоги й катастроф Харківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раді пропонують карати за наругу над українською мовою штрафами й тюрмою

"Ми вивчимо вашу документацію. Якщо виявимо хоч одне російське слово, ви дістанете за це догану й вас звільнять", - сказали в керівництві медиків області.

Блогерка з Ірпеня Київської області 18-річна Діана Калеганова назвала українську мову "й*баною" й виступила за її заборону. Також заявила, що вона "русская" і з нею Бог. Пізніше Калеганова вибачилася перед людьми, які "топлять за українську мову без усякого фанатизму, націоналізму й такого іншого".

Її внесли в базу сайту "Миротворець".

Зараз ви читаєте новину «"Чому ви ґвалтуєте мене?" - блогерка з Харкова потрапила в мовний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі