субота, 30 січня 2021 01:13

Батьки скаржаться на вчительку, яка переконала їх дітей спілкуватися українською

Частина батьків учнів школи №137 Дніпра виступили проти вчительки української мови Вікторії Жданової за її патріотичну позицію.

Депутат облради від партії "Громадська сила" Олена Зеєва навела звернення батьків у Facebook. Невідомі поскаржились, що вчителька розповідає дітям 2 класу на уроках про те, що Росія - ворог і агресор, і що необхідно спілкуватися українською мовою, про це повідомляє 49000.com.ua

Автор: 49000.com.ua
 

Батьків обурило те, що їхні діти хочуть чути від них українську вдома. Обурення аргументували тим, що в Авіаторському, де розташований один із корпусів школи, нібито 80% російськомовних мешканців.

Батьки зверталися до директорки школи Ірини Гайдан, але вона заступилася за вчительку. Наголосила, що претензій до неї не має, адже навчальний процес організовує правильно, а на уроках дотримується державної політики. Підтримали Вікторію Жданову й інші батьки.

"Що вона каже неправильно? Хто буде заперечувати, що у нас сьомий рік йде війна? На сході досі стріляють і гинуть герої. Те, що викладач прищеплює любов до української мови, я вважаю плюсом", - зазначила директорка.

За її словами, батьки казали, що коли діти виростуть то самі мають обрати, якою мовою їм любити Україну. В свою чергу жінка не зрозуміла, яких же громадян так можна виховати.

Врешті директорка розібралася в ситуації, попросила вчительку виправити деякі недоліки. Втім, напади на вчительку тривають, як і надання їй підтримки.

Автор: 49000.com.ua
 
Автор: 49000.com.ua
 
Нещодавно в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова розгорівся скандал через викладачку філософії й культурології Євгенію Більченко. Професорка опублікувала в соцмережі допис, де розкритикувала перехід сфери обслуговування на українську мову.

"Цей закон – лише ланка ланцюга, черговий опухлий лімфовузол в тілі онкохворої американської колонії. Боляче дивитися, як налякано перелаштовується під новий маразм мій бідний непереможний народ", – написала викладачка в соцмережі. На її думку, в Україні триває "громадянська війна".

Її слова викликали обурення серед студентів. Сама ж Більченко заявила, що її не можуть звільнити за власні думки. 25 січня в університеті збиралися на засідання, однак остаточних рішень поки що не ухвалили.
Зараз ви читаєте новину «Батьки скаржаться на вчительку, яка переконала їх дітей спілкуватися українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі