понеділок, 13 лютого 2017 14:04

Що варто знати про презервативи
12

  Презерватив із бісеру
Презерватив із бісеру

13 лютого світ відзначає День презерватива. Свято з'явилося у 2007 році, напередодні Дня святого Валентина, аби вчергове нагадати про безпеку статевих зв'язків.

Gazeta.ua пропонує добірку найцікавіших фактів про презервативи.

1. Згідно з легендою про Міноса - міфічного царя Криту, після накладеного на нього прокляття, в його спермі були змії і скорпіони. Але Мінос захистив свою партнерку, зробивши жіночий презерватив із сечового міхура козла.

Автор: http://zefirka.net/
 

2. Найстарішому презервативу близько 400 років, він був винайдений на початку XVI століття лікарем Чарльзом Кондомом для Генріха VIII. Виріб виготовили зі слизової оболонки кишківника вівці. Найстаріший презерватив, що зберігся до наших днів, знайдений в Лунді, Швеція. Датується 1640 роком.

Автор: chelshina
 

3. У XVIII столітті люди використовували кишки тварин. У 1839 році Чарльз Гудієр увів спосіб вулканізації гуми: промисловість презервативів переживала стадію розквіту. Індустрії було завдано величезного удару у 1873 році, коли федеральний уряд прийняв закон Комстока. Заборонялося перевозити поштою предмети, пов'язані із сексом: еротичну літературу, секс-іграшки і презервативи. Упереджене ставлення до презервативів (які, на думку деяких людей, стимулювали розбещеність) зберігалося протягом наступних десятиліть.

Автор: www.yaplakal.com/
 

4. З кінця XIX століття і до початку Першої світової війни майже всі презервативи, які використовуються в Європі, імпортувалися з Німеччини. Німеччина також забезпечувала презервативами Австралію, Нову Зеландію і Канаду. Протягом війни американські компанії Schmid Inc. і Youngs Rubber Company стали найбільшими постачальниками презервативів у країни антинімецької коаліції. До початку 1920-их більшість європейських презервативів знову виготовлялися у Німеччині.

Автор: www.yaplakal.com/
 

5. У ХІХ столітті контрацептивами користувалися лише вищі класи - повія дозволити собі цього не могла. Ціна одного презерватива дорівнювала її місячному заробітку.

Автор: http://womanadvice.ru/
 

6. У Німеччині презерватив називають "парижанин", у Франції - "англійський капюшон", в Італії - "рукавичка", в Лівані - "пальтечко", в США - "шапочка Джиммі", в Південній Африці - "французький лист".

7. Представники організації розлучених батьків Британії закидали Тоні Блера презервативами, наповненими сумішшю муки і чорнила. Вироби розірвалися у повітрі і засипали прем'єра синім порошком. Після цього випадку преса підняла ще одну проблему, пов'язану з інцидентом: обговорювали якість презервативів, які використовують англійці.

Автор: http://zefirka.net/
 

8. Інтернетом багато років "гуляє" історія про те, як жінка під час круїзу по Карибському морю вивалилася за борт корабля. Кажуть, що вона надула презервативи і спорудила з них щось на зразок рятувального круга. На ньому протрималася декілька днів, поки її не підібрало інше судно.

9. В індійському місті Варанас 600 тис. презервативів на день використовуються при виробництві сарі. Працівниці натирають презервативами човники верстатів, які працюють більш плавно, за рахунок незвичайної змазки.

Автор: youtube
 

10. На Близькому Сході у презервативах переносять воду, їх розтягують між шарами бетону, щоб зробити дах водонепроникним, дорожні робітники кидають їх у чани зі смолою, щоб надати асфальту гладкості.

11. Американські солдати в пустелі натягували презервативи на дула автоматів, аби вберегти зброю від попадання піску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азіатська компанія випустила презерватив з огидним ароматом

Автор: artoftravel
 

12. Під час вистави артисти мюзиклу Cats сильно пітніють, і якщо піт потрапляє на мікрофон, схований під одягом, пристрій може зіпсуватися. Тому на мікрофони надягають презервативи. За один спектакль їх використовують до 400 штук.

Автор: http://zefirka.net/
 

13. Адріана Бертіні, бразильська художниця і скульптор, створює з презервативів скульптури і одяг до них.

Автор: http://pikabu.ru/
 

14. У Швейцарії в 2014 році почали випускати презервативи невеликого розміру для підлітків 12-14 років. Рішення прийняли після дослідження, яке виявило, що підлітки займаються сексом набагато частіше, ніж це робили їхні однолітки у 1990-их, а звичайні презервативи завеликі для 25% із них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 найкреативніших упаковок презервативів світу

Автор: bugaga
 

15. Більшість презервативів завеликі для індійських чоловіків. У 2006 році результати вивчення розмірів пеніса, проведені Індійською радою з медичних досліджень, потрапили у заголовки газет. Було виявлено, що приблизно у 60% опитаних індійських чоловіків пеніси були на кілька см коротші за стандарт, який використовується у виробництві презервативів. Ця невідповідність призвела до високого рівня випадків, коли презервативи розривалися або спадали (приблизно у 20% випадків).

Новий контрацептив для чоловіків - високомолекулярний полімер, який наносять на сім'явивідний вихід. Гель перешкоджає попаданню сперматозоїдів у жіночі статеві органи. Розробники випробували контрацептив на мавпах, яким протягом 2 років вводили речовину. Тварини активно злучалися, але не отримували потомства.

Зараз ви читаєте новину «Що варто знати про презервативи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі