середа, 19 вересня 2018 02:24

Проститутки у панчохах: показали найдорожчий бордель ХІХ століття
24

Унікальні фото будинку розпусти ХІХ століття
Фото: Glitterati Editions
Унікальні фото будинку розпусти ХІХ століття
Унікальні фото будинку розпусти ХІХ століття
Унікальні фото будинку розпусти ХІХ століття
Унікальні фото будинку розпусти ХІХ століття

Організатор виставок Роберт Джонсон десять років тому придбав на антикварній ярмарці в Каліфорнії старовинні фото жінок легкої поведінки.

Нещодавно їх опублікували у вигляді фотоальбому у видавництві Glitterati Editions, повідомляє Артефакт.

Місцевий історик Джордж М. Мейзер IX визначив, що автором всіх світлин є комерційний фотограф Вільям Голдман. Він знімав їх "для себе" за згоди моделей, в студії або в борделі, клієнтом якого був багато років.

Якби ці роботи оприлюднили в той час, міг статися величезний скандал. В колекції сотні зображень мешканок борделю. Вони буденно позують перед камерою імітуючи гігієнічні процедури, читання газети чи підготовку до зустрічі з клієнтом.

На одному зі знімків зображена жінка, яка читає газету "Reading Eagle", датовану серпнем 1892 року. Ця деталь дозволила з'ясувати, що це заклад з невеликого міста Редінг в Пенсільванії. Його власницею була мати-одиначка Сел Ширер. Це був найдорожчий будинок розпусти у місті. В інших місцях брали 1-2 дол. з клієнта. Тут плата сягала 3-4 дол. за сеанс.

В ті часи місто розбудовувалося й до нього стікалися молоді робітники. Такі заклади мали популярність серед чоловіків, бо багато хто не міг завести сім'ю. Вони жили у маленьких квартирах, ходили на тяжку роботу, із розваг могли дозволити собі пиятику, карти та секс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надто гарна, щоб померти: показали фото найуспішнішої моделі 1980-х

Французький фотограф Люсьєн Клергу став легендою фогографії у стилі ню. Оголена натура завжди займала виняткове місце в його творчості. Серія "Афродіти" увійшла в навчальну програму художніх вузів.

Зараз ви читаєте новину «Проститутки у панчохах: показали найдорожчий бордель ХІХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі