четвер, 02 серпня 2018 11:51

Чому чоловіки сумують після сексу

Чому чоловіки сумують після сексу
Депресія - поширений привід для втрати сексуального бажання. Фото: sekretik.net

Відчуття смутку, дратівливості та тривоги після сексу характерне не тільки для жінок, а й для чоловіків.

Результати досліджень австралійських науковців із Квінслендського технологічного університету опублікували в журналі Sex & Marital Therapy, пише "Новое время".

Дослідники провели онлайн-опитування 1,2 тис. чоловіків із Австралії, Нової Зеландії, Великої Британії, Росії та Німеччини. Усі піддослідні гетеросексуали. Вони перебувають у шлюбі або мають серйозні стосунки.

Виявилося, що 41% чоловіків хоча б раз у житті відчували смуток і тривогу після сексу. 20% - стикалися з цим станом як мінімум раз за останній місяць. 4% опитаних регулярно відчувають подібні негативні настрої після сексу.

Чоловіки мали різні симптоми. Зокрема, депресивний стан, спустошення, почуття тривоги, незадоволеності та дратівливості. Дехто з опитаних після статевого акту хотів побути наодинці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найпоширеніші сексуальні фантазії

Вчені припускають, що подібні депресивні стани можуть виникати в результаті відновлення дофаміну. Його рівень різко падає після сексу.

Чоловіки завищують кількість сексуальних партнерів, щоб здаватися більш досвідченішими. Вони також часто округляють цифри, коли підраховують кількість партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Чому чоловіки сумують після сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі