середа, 08 травня 2019 01:35

Чого бояться чоловіки: 6 головних сексуальних страхів
5

Сьогодні чоловіки стають більш уразливі емоційно, а значить, і в сексі. Але експерти стверджують, що і зізнатися в своїй уразливості їм сьогодні легше. Про основні сексуальні страхи чоловіків пише psychologies.ru.

1. Відсутність бажання

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Довгий час вважалося, що відсутність бажання у чоловіків безпосередньо пов'язане з порушенням ерекції або проблемами з еякуляцією, тобто через фізіологічні причини. Зараз же зрозуміло, що в більшості випадків зниження або відсутність лібідо приховує складності психологічного характеру.

Що зазвичай говорить на прийомі у сексолога дорослий чоловік? "Загалом, ми з дружиною живемо нормально, але мені якось зовсім не хочеться займатися сексом ..." На питання: "А чого вам хочеться?", чоловіки відповідають по-різному: одним нічого не хочеться, інших захоплює кар'єра.

Нерідко любовне бажання пропадає, коли сексуальні відносини перестають приносити задоволення, перетворюються в нудний обов'язок. Чоловік може навіть звернутися до лікаря зі скаргами на здоров'я, несвідомо сподіваючись сховатися за імідж хворого і тим самим знайти собі виправдання.

У той же час у кожного бувають періоди, коли пріоритети просто змінюються. З віком, наприклад, секс перестає займати думки чоловіків безроздільно, в житті більшості з них він поступається місцем іншим задоволенням. Він як і раніше значущий в ієрархії цінностей, але вже не є головною з них. Але просто визнати цей факт і прийняти його виходить далеко не у всіх.

2. Еректильна дисфункція

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Більшість пацієнтів приходять до фахівця саме з цією скаргою. Багато хто відчуває страх перед власною сексуальною неспроможністю. З дитинства чоловіка виховують як володаря фалоса. Тому саме в ньому він бачить доказ свого існування і підставу для того, щоб його визнали чоловіком. І, отже, полюбили.

Але така підвищена увага до фалоса робить чоловіків дуже вразливими. Хоча б раз у житті кожен з них пережив статеве безсилля, момент, коли не виходить підтримати ерекцію, в 90% випадків в силу психологічних причин. Але чоловіки завжди драматизують такі моменти, відчувають сором, починають рідше займатися сексом. А в результаті страхи тільки наростають.

Як розірвати порочне коло? Іноді це можна зробити за допомогою ліків і підтримки психотерапевта. Але не менш важливий настрій самого чоловіка. Йому варто сконцентрувати увагу на те, як доставити жінці задоволення. Переконати її, що справа не в ній. Так можна відновити довіру і поступово знайти ритм сексуального життя, що влаштовує обох партнерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким поцілунком можна завести чоловіка

3. Передчасна еякуляція

Кожен третій чоловік страждає від передчасного сім'явиверження, яке настає безпосередньо перед проникненням або відразу після нього. Це найпоширеніше чоловіче статеве порушення і один з основних страхів.

Воно може виникати через непорозуміння партнерів, які, можливо, просто не встигли домовитися, підлаштуватися під ритм і потреби один одного: йому досить п'яти хвилин, а вона мріє про п'ятнадцять. Або через нерегулярність сексуальних контактів, що підсилює гіперзбудливість чоловіки. Але частіше пов'язане з першим, не завжди вдалим, статевим актом.

"Організм легко звикає до стрімкого сім'явиверження, формується фізіологічний механізм, який потім відтворюється рефлекторно", - пояснюють андрологи. - Виникає замкнуте коло: чим більше чоловік переживає через ризик передчасної еякуляції, тим більше він напружується і тим самим прискорює її наступ. Або ж проміжки між статевими актами стають більше, в кінці кінців він починає взагалі уникати сексу, що створює ризик проблем з ерекцією. Навіть поговорити про це - значить вже зробити крок до того, щоб виправити становище".

4. Мастурбація

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Невинна "ручна робота", яка не має побічних ефектів, часто викликає почуття провини. Суспільна мораль засуджує онанізм. Тим часом самозадоволення - природна форма сексуальної реалізації. Чоловік може вдаватися до неї з різних причин, в тому числі через відсутність регулярного статевого життя або через його нестачу.

Мастурбація дозволяє позбутися напруги, розслабитися. Вона нешкідлива і не повинна викликати побоювань - якщо, звісно, не стає нав'язливою потребою. Небезпечна не фізична шкода від мастурбації, а зміна стереотипу поведінки: фактично чоловік переходить до аутоеротизму і може виявитися не здатний до колишніх відносин в парі. Самозадоволення не замінює сексуальних відносин з реальним партнером, воно лише приносить додаткову насолоду.

5. Сексуальні фантазії

"Я одружений, люблю дружину, у нас діти. Але я не можу позбутися від фантазій, в яких мене обіймає чоловік. Чи означає це, що я гей? ", "Мені хочеться, щоб моя партнерка зайнялася сексом з іншим чоловіком. Це нормально?" " Фантазії нешкідливі і цілком припустимі, якщо не порушують простір іншого, - запевняють сексопатологи. - А ось якщо вони стають нав'язливими, краще порадитися з лікарем".

З чим пов'язані подібні? "З нашими сумнівами в собі і в наших відносинах з іншими, - вважають психотерапевти. - Гомосексуальні фантазії часто властиві чоловікам, у яких особистість недостатньо сформувалася: вони не змогли прийняти чоловічі критерії та затвердити себе по відношенню до батька. Деякі чоловіки поводяться як мачо саме тому, що бояться виявити ознаки пригніченої гомосексуальності".

6. Розмір пеніса

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Занадто маленький член - класичний чоловічий страх. Розвіяти його неможливо ані численними свідченнями того, що між розміром пеніса і задоволенням жінки немає прямої залежності, ні того факту, що високу чутливість має тільки вхід у піхву - статеві губи і клітор, де знаходяться основні нервові закінчення. Чоловіків все одно турбують розміри, і сучасна медицина пропонує різні способи збільшення довжини і діаметру пеніса.

Більшість чоловіків скаржаться на малі розміри в стані "спокою". Це сумно відомий "синдром роздягальні". Часто такого чоловіка в дитинстві висміювали приятелі або батько, називали "маломіркою", і він не оговтався від цього приниження навіть 30 років по тому.

Ведмежу послугу тут зробила порнографія: чоловік, схильний до сумнівів, не може не розчаруватися у власних параметрах, силах і можливостях, порівнюючи себе з побаченим на екрані або на сторінках журналів. Він починає зациклюватися на цьому, робить операції, що часто не вирішує його проблем. По-справжньому йому допомогти може психотерапевтична робота.

Багато хто переконаний, що секс на початку відносин повинен бути запаморочливим. Зрідка це трапляється, але частіше секс буває просто нормальним або хорошим. Більшості для досягнення сексуальної гармонії потрібен час. Для близькості потрібно краще пізнати партнера і в психологічному плані, і в сексуальному. Коли ви опиняєтеся в ліжку з новим партнером, ви нічого не знаєте про його або її переваги і не знаєте, наскільки ви сексуально сумісні. До того ж ви нервуєте, на вас тиснуть очікування. Задайте на початку знайомства питання: "Чи хочу я знову побачити цю людину?" Якби все йшло ідеально з самого початку, вам як парі нікуди було б рости. Спільний розвиток зближує партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Чого бояться чоловіки: 6 головних сексуальних страхів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі