середа, 27 червня 2018 18:25

Збільшилась кількість переселенців, які не хочуть повертатись

Збільшилась кількість переселенців, які не хочуть повертатись
36% опитаних переселенців хочуть залишитись у нових громадах

За минулий рік кількість переселенців в Україні, які бажають у майбутньому залишитися в своїх нових громадах, зросла на 8% та становить 36%. Про це повідомила старша координаторка проектів Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні Надія Пашкова під час Національного форуму "Почути невидимих виборців", повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"На 17 відсотків зменшилася кількість переселенців, які хотіли повернутися. Дуже багато людей вже інтегрувалися, бачать і пов'язують своє майбутнє з тими громадами, де вони проживають", - заявила вона.

Дослідження проводили в областях України, де проживають переселенці, пропорційно кількості зареєстрованих переселенців. Всього взяли 2048 інтерв'ю, з яких 659 та 374 опитаних - у Донецькій та Луганській областях відповідно, де найбільше переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дітям-переселенцям отримати путівку за бюджетний кошт

Так, в розрізі своїх планів на майбутнє переміщення на варіант "залишитися в новій громаді" 26% опитуваних відповіли "цілком згодні", ще 10% - "скоріше згодні". 64% опитаних переселенців заявили, що вони повністю інтегрувалися в ті громади, в яких вони проживають.

"Повністю інтегрувалися - це знають, де що знаходиться, вони знайшли роботу, їхні діти пішли в школу, дитсадки, в когось можливо народились діти, з'явилися якісь нові соціальні зв'язки тощо", - зазначила Пашкова.

При цьому 44% респондентів вважають себе активними членами своєї нової громади. "І ця динаміка зросла. На п'ять відсотків більше вважають, що вони повністю інтегрувалися, і на три відсотки більше почали вважати себе активнішими членами громади, в якій проживають", - зазначила представник IFES в Україні.

Згідно з результатами досліджень, майже 50% опитаних переселенців також висловили готовність голосувати на майбутніх загальнонаціональних виборах.

Зараз ви читаєте новину «Збільшилась кількість переселенців, які не хочуть повертатись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі