середа, 13 березня 2019 00:16

Вимагають скасувати довідки переселенців для пенсіонерів

  В ООН наполягають на скасуванні довідок переселенців для пенсіонерів з ОРДЛО. Фото: vchasnoua.com
В ООН наполягають на скасуванні довідок переселенців для пенсіонерів з ОРДЛО. Фото: vchasnoua.com

В ООН наполягають негайно скасувати прив'язку доступу до пенсії до реєстрації в якості ВПЛ.

"Понад 700 тис. пенсіонерів, які проживають на непідконтрольною владі частині Донбасу, з 2014 року і досі позбавлені можливості отримувати свої законні пенсії. Це прямий результат державної політики, якої право на пенсію прив'язане до реєстрації як ВПЛ і процедурі верифікації, наступного за такою прив'язкою. Слід негайно анулювати прив'язку доступу до пенсії до реєстрації як ВПЛ. Люди повинні мати однаковий доступ до пенсії, незалежно від того, де вони проживають", - заявила глава моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер, передає dnews.dn.ua.

Раніше Фрейзер заявляла, що виплата пенсій жителям Донбасу для української влади – це тест на стабільний мир і перевірка на реалізацію соціальної справедливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти створили мобільний додаток для переселенців

У вересні 2018 року Верховний суд України підтримав раніше прийняте рішення від 3 травня 2018 року по зразковій справі щодо виплати пенсії ВПЛ, незважаючи на показники верифікації, але проблема виконання цього рішення перебуває в політичній площині.

Зараз ви читаєте новину «Вимагають скасувати довідки переселенців для пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі